Nog geen reacties

Nieuwe kosteloze workshops en trainingen voor vrijwilligersorganisaties

 

Boeiende, kosteloze workshops en trainingen voor vrijwilligersorganisaties in Castricum, Akersloot, Limmen en De Woude van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum en Vrijwilligersacademie BUCH               

Zo wordt vrijwilligerswerk nog leuker!

 

Onlinetraining ‘Vrijwilligers en bestuursleden vinden na corona’
Datum: dinsdag 16 maart van 19.30 tot 22.00 uur
Docent: Willem-Jan de Gast
Deelname is kosteloos. Deelnemers ontvangen een link voor deelname.
Het werk van vrijwilligersorganisaties gaat in tijden van corona door, vaak op aangepaste wijze. Slagkracht blijft nodig en dadelijk na corona nog meer. In de training ‘Vrijwilligers en bestuursleden vinden en behouden’ wordt ingegaan op slimme werkwijzen om effectief vrijwilligers en bestuursleden te werven. Uit de onlangs door de steunpunten vrijwilligerswerk in de BUCH gehouden ‘QuickScan vrijwilligerswerk’ kwam dat als grootse knelpunt naar voren: het aantrekken van vrijwilligers en bestuursleden. Net zo belangrijk is het behouden van vrijwilligers voor vrijwilligersorganisaties: mensen die vrijwilligerswerk doen dat past bij hun talenten, (veranderende) motivatie en tijdmogelijkheden blijven langer betrokken. Hoe ingespeeld kan worden op die betrokkenheid en hoe organisaties zich goed kunnen profileren om aantrekkelijk te worden voor nieuwe vrijwilligers en bestuursleden wordt in de training uit de doeken gedaan.

 

Online workshop ‘Grenzen stellen in het vrijwilligerswerk’

Datum: woensdag 24 maart van 19.30 tot 21.30 uur
Docent: Elsbeth Ophoff
Deelname is kosteloos. Deelnemers ontvangen een link voor deelname.
Het stellen van grenzen kan een uitdaging zijn in het vrijwilligerswerk: je wilt je inzetten voor de klanten, deelnemers en de organisatie en niemand teleurstellen… Maar toch is het belangrijk al die inspanningen in evenwicht te doen, zodat je je prettig blijft voelen en je vrijwilligerswerk leuk blijft vinden.
In de twee uur durende workshop herken je wanneer het ‘grenzen stellen’ lastig voor je is en wat daaraan ten grondslag ligt. Ook wordt dieper ingegaan op de voordelen van het stellen van grenzen.
Theorie én met elkaar in gesprek gaan worden afgewisseld in deze interactieve workshop!Andere trainingen en workshops van Vrijwilligersacademie BUCH:

  • Online workshop Telefonisch huisbezoek op dinsdag 2 maart
    van 19.30 tot 21.30 uur.
  • Live training Vertrouwenscontactpersoon op zaterdag 17 april
    van 10.00 tot 16.00.  Locatie: Buk Buk in Heiloo.

 

Aanmelden www.vrijwilligersacademiebuch.nl

Plaats een reactie