Stichting Alkmaardermeeromgeving

Telefoonnummer organisatie
0251 657 356
Adres en huisnummer
Dag Hammarskjoldlaan 12
Aanhef
de heer
Voorletter(s)
R.
Voornaam
Roel
Achternaam
van Driel
E-mail contact
secretariaat@alkmaardermeeromgeving.nl

Over de Organisatie

De Stichting zet zich in voor het behoud en de versterking van de natuur, de landschappelijke en cultuur-historische kwaliteiten van het groene gebied binnen en rond de dorpen Akersloot, Bakkum, Castricum, De Woude, Limmen en Uitgeest.

Van west naar oost, over een afstand van slechts 10 km, omvat dit gebied een even divers als typisch Noord-Hollands landschap: strand en duinen, geestgronden, poldergebieden en het Alkmaardermeer en Uitgeestermeer. Gelegen aan de rand van de metropoolregio Amsterdam en tussen Alkmaar en Beverwijk, is deze groene oase van onschatbare waarde voor mens en natuur.

De Stichting legt de nadruk op deze aspecten van het landschap: het open karakter van de duinrandpolders en veenpolders, de herkenbaarheid van de in het gebied gelegen dorpen, de restanten van de Oer-IJ delta, de bijzondere natuurwaarden, zoals duinvegetatie en weidevogels en de cultuurhistorische kenmerken, zoals de ontginningsgeschiedenis en het waterbeheer.

Huidige vacatures van Stichting Alkmaardermeeromgeving

medewerker communicatie
De medewerker communicatie van de Stichting Alkmaardermeeromgeving is samen met het bestuur verantwoordelijk voor het informeren van media, overheden en organisatie waarmee de Stichting contacten onderhoudt...
Stichting Alkmaardermeeromgeving gemeenten Castricum en Uitgeest Volwassenen