de Luisterlijn

Wij geven gehoor
Telefoonnummer organisatie
06-26458271
Extra telefoonnummer
0346-590098
Adres en huisnummer
‘t Goylaan 9
Aanhef
mevrouw
Voorletter(s)
A
Voornaam
Andrea
Achternaam
Kuhn
E-mail contact
a.kuhn@deluisterlijn.nl
Telefoonnummer
06-26458271

Over de Organisatie

De Luisterlijn is een telefonische + chat hulplijn die dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar is voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. In het hele land bieden onze bijna 1500 vrijwilligers een luisterend oor aan onze gesprekspartners. Vrijwilligers krijgen daarvoor training en begeleiding door deskundige beroepskrachten.

Het doel van de Luisterlijn is om iedere inwoner van Nederland op ieder moment van de dag, anoniem een luisterend oor te kunnen bieden. Daarmee willen we onze gesprekspartners in staat stellen hun verhaal kwijt te kunnen en daardoor pijn, verdriet en zorgen (even) het hoofd te bieden.

De minister van VWS heeft de uitvoering van de WMO-taak ‘luisterend oor’ belegd bij de Luisterlijn. We worden gefinancierd door het ministerie en hebben geen winstoogmerk.

Onze vrijwilligers doen per week 4 uur dienst aan de telefoon of per chat. Een keer per maand is er een nachtdienst.

Bewoners van Castricum e.o. kunnen dit vrijwilligerswerk doen op onze kantoren Zaandam of Alkmaar, maar ook thuis. Opleiding en begeleiding kunnen desgewenst op afstand plaatsvinden.

Huidige vacatures van de Luisterlijn

Jouw luisterkwaliteiten inzetten voor een ander? Word vrijwilliger bij de Luisterlijn!
Niemand kan zonder een luisterend oor. Word vrijwilliger bij de Luisterlijn! Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen...
de Luisterlijn Thuis of op kantoor Zaandam of Alkmaar Volwassenen