Stichting KIST

Ken je verleden, weet waar je heen gaat.
Telefoonnummer organisatie
0251-656565
Extra telefoonnummer
06-48050669
Adres en huisnummer
Tetburgstraat 1
Adres en huisnummer
Tetburgstraat 1
Postcode
1901HR
Plaatsnaam
Castricum
Aanhef
de heer
Voorletter(s)
A.J.M.
Voornaam
Aad
Tussenvoegsel
de
Achternaam
Wit
E-mail contact
secretaris@stichtingkist.nl
Telefoonnummer
0251-656565

Over de Organisatie

Al eeuwenlang worden verhalen verteld. Verhalen maken dat mensen zich betrokken voelen bij elkaar. En dat is wat Stichting KIST wil bereiken. Verhalen geven aan de geschiedenis een betekenis.
Wat is de invloed van een lokaal verhaal op de wereld en de mensen vandaag? En hoe vinden we het verhaal daar nog terug, bij de mensen die het hebben meegemaakt? Welke betekenis heeft het voor de nieuwe generaties? Verhalen geven ook betekenis aan de zintuigen. Door de zintuigen te prikkelen, komt de geschiedenis tot leven en blijven we langer betrokken bij het verhaal. Het spreekt tot de verbeelding.
Het is de missie van KIST om mensen, culturen en generaties met elkaar te verbinden door een gemeenschappelijke verhaal tot leven brengen.
Dit komt tot uiting in onze projecten, die tot stand komen in samenwerking met zo veel mogelijk mensen, organisaties en instanties in de regio. KIST zoekt volle schatkisten om te delen en vult lege ‘schatkisten’ met verhalen.
Doelstelling van Stichting KIST is het initiëren, organiseren en uitvoeren van culturele, historische, en educatieve projecten waarbij maatschappelijke binding doel en middel zijn. Het verbinden van een gemeenschap (community building) door middel van het gezamenlijk realiseren van cultureel-historisch producties

Huidige vacatures van Stichting KIST

Bestuurslid / PR & Communicatie
Als bestuurslid PR & Communicatie van Stichting KIST zorg je ervoor dat de communicatie op rolletjes loopt. Je verzorgt vier a vijf keer per jaar een aansprekende nieuwsbrief en zorgt er – samen met de webmaster – voor dat de website up-to-date is...
Stichting KIST Castricum e.o. Volwassenen