Nog geen reacties

Nog plek bij Nieuwe Werven in Uitgeest en training EHBO

Nog enkele plekken vrij bij de training ‘Het Nieuwe Werven’ in Uitgeest!

Het Nieuwe Werven – kies een ander perspectief

Op zaterdag wordt de workshop  26 maart 2022  van 10:00 – 12:30 wordt in het Gemeentehuis Uitgeest, Middelweg 28 Uitgeest de training het Nieuwe Werven gegeven door Heleen van Egmond, van de Happy Volunteer. Hier zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, ook voor organisaties uit Castricum, dus wees er snel bij, want vol is vol.
Vrijwilligers werven, soms lijkt het alsof je aan een dood paard loopt te trekken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze workshop verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven wordt weer leuk!

Kernvragen die we bespreken zijn: Wat kun je doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken? Hoe denkt een potentiële vrijwilliger en wat maakt dat iemand wel of niet kiest voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie?
Verder leer je wie je echte concurrenten zijn (spoiler: het is niet wie je denkt dat het is) en krijg je ideeën over hoe je jezelf als organisatie kunt profileren zodat je aantrekkelijker wordt voor vrijwilligers.
Bij elke kernvraag hoort een praktische oefening waarin je de informatie direct kunt toepassen op je eigen organisatie. Je krijgt tips die snel toepasbaar zijn en met een kleine moeite groot resultaat opleveren. Dan kom jij weer toe aan dingen die nu blijven liggen.

 

Kosteloze workshop voor vrijwilligers ‘EHBO’

Kleine ongelukjes tijdens het vrijwilligerswerk

Op dinsdag 31 mei wordt de workshop ‘EHBO’ georganiseerd door het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Castricum.  De workshop wordt gehouden in het nieuwe pand van Welzijn Castricum, De Landbouw, Dorpsstraat 30 van 19:30 tot 22:30 uur. Er zijn geen kosten aan de workshop verbonden.

Tijdens deze korte training zal trainer Louise Schalkoort aandacht besteden aan de kleine ongelukjes die mogelijk kunnen voorkomen tijdens de uitvoering van het vrijwilligerswerk:

  • Brandwonden
  • Huidwonden
  • Letsels aan de ledematen
  • Bewustzijnsstoornissen
  • Verslikken

Weet jij wat je moet doen bij een ongeluk? Met de juiste handelingen voorkom je erger. Gebruik de handige tools om eerste hulp te verlenen wanneer dat nodig is.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshops kan snel via de link www.vrijwilligersacademiebuch.nl.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met VIP Castricum, Dorpsstraat 30, 1901 EL Castricum. Telefoon: 0251 65 65 62.

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur, daarna kan het antwoordapparaat ingesproken worden.

 

Plaats een reactie