Wilt u langskomen voor een intakegesprek en hulp bij het maken van de juiste keuze, dan kunt u een afspraak maken met een medewerker van de vacaturebank op telefoonnummer 0251 – 65 65 62 of vul het inschrijfformulier in via deze site.

Vrijwilligerswerk doe je niet voor niets

Als u iemand vraagt waarom hij of zij vrijwilligerswerk doet, krijgt u nooit het antwoord “omdat het zo goed betaalt”. Waarom doen dan toch zo’n 3 miljoen mensen in Nederland vrijwilligerswerk? Voor veel mensen is vrijwilligerswerk gewoon een manier om tijd prettig en zinvol te besteden.
Iedereen heeft daarvoor zo zijn/haar eigen motieven, bijvoorbeeld iets doen voor een ander, maar u krijgt er zelf ook iets voor terug. Geen geld, er zijn andere manieren om rijk te worden. Maar wel voldoening, het is leuk om te doen, u doet nieuwe ervaringen op en u leert andere mensen kennen. En nog belangrijker, het is zinvol werk op plaatsen waar dat echt nodig is. Daarmee verbetert of verandert u zaken die u zelf belangrijk vindt.

Vrijwilligerswerk voor iedereen

Of u nu werkt, studeert, werkloos of gepensioneerd bent en wat uw leeftijd of opleiding ook mag zijn, vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Maar niet iedereen komt zomaar het vrijwilligerswerk tegen waarbij hij of zij zich thuis voelt. Voor hen is het Steunpunt Vrijwilligerswerk de plek om naar toe te gaan. Daar vindt u het werk dat past bij uw ervaring, interesse of talenten.

Vacaturebank

Bij elke instelling die met vrijwilligers werkt, heb je een vaste kern. Mensen die bereid zijn een langere tijd zich in te zetten voor de organisatie. Bent u hierin geïnteresseerd, dan heeft de Vacaturebank een ruim bestand van vacatures op tal van gebieden. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld met een groep een klus aan te pakken. Steeds meer organisaties bieden ook vrijwilligerswerk op maat, waarbij de behoefte van de vrijwilliger om ‘vrij te blijven’ wordt gerespecteerd. Vakantie, kleinkinderen en vrijwilligerswerk kunnen prima worden gecombineerd.
  • Duobaan, twee mensen voor 1 taak, zodat u onderling tijden kunt bepalen en elkaar kan vervangen.
  • Teamverband, in een team werken geeft meer ruimte voor uw eigen agenda, roosters kunnen onderling worden samengesteld en waar nodig kunt u ruilen.
  • Kortverbandvrijwilliger, ik wel best wat doen, maar dan minder veel, minder vaak en minder vast. Ook dat kan!

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

De organisatie waar u werkt moet op u kunnen rekenen, maar u geeft aan wanneer u wel en niet beschikbaar bent.  Als vrijwilliger mag u op uw beurt rekenen op goede afspraken over zaken als verzekering, begeleiding en onkostenvergoeding. Ook zijn er wettelijke regelingen voor vrijwilligers met een uitkering. De Vrijwilligers Vacaturebank informeert u hier desgewenst over.