Nog geen reacties

Workshop en theatervoorstelling Taal oefenen met taalmaatje

Workshop en theatervoorstelling Taal oefenen met taalmaatje

Nieuwe speelse inzichten

Hoe kun je op een leuke manier met je taalmaatje Nederlands oefenen? Een taalworkshop en een theatervoorstelling in één.
Op donderdag 21 november van 9.00 tot 13.00 uur organiseren de Vrijwilligers Steunpunten: Castricum, Uitgeest, Heiloo en Bergen de workshop ‘Taal met heel je lijf en leden’ in Heiloo. Liesbeth Rood en Jan-Willem van Balen van theatergroep ‘De Koning Speelt’ komen scènes spelen uit hun rijke oeuvre.

We krijgen genoeg inspiratie aangereikt om zelf door middel van eenvoudige handvatten leuke gesprekken met ons taalmaatje of cursist aan te gaan. Het wordt een leerzame en geanimeerde ochtend. Een taalcoach zei na het zien van de taalworkshop/voorstelling: “Ik wil jullie bedanken. Ik merk dat ik zo serieus met taal bezig was. Nu, door jullie workshop zie ik dat ik op een veel lossere en creatievere manier met taal om kan gaan. Wat leuk!”

Theatergroep ‘De Koning Speelt’ heeft meer dan twaalf jaar theater en televisie gemaakt voor Nederlands lerende buitenlanders (Nt2). Hun sketches staan bekend om de eenvoud, de humor en de kennismaking met typische Nederlandse gewoontes, zoals de cursist dat bij de Nederlander ervaart.

Taalmaatjes/taalcoaches uit de BUCH kunnen zich aanmelden op www.vrijwilligersacademie.buch.nl.

Plaats een reactie