Nog geen reacties

Workshop voor vrijwilligers ‘Nieuwe communicatie-inzichten’

Effectief omgaan met klanten, deelnemers en collega vrijwilligers

 

Op dinsdag 29 oktober wordt de workshop ‘Nieuwe communicatie-inzichten voor vrijwilligers’ georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Castricum. De workshop wordt gehouden in Geesterhage in Castricum van 19:00 tot 21:30 uur. Er zijn geen kosten aan de workshop verbonden.

 

Inzicht in communicatiestijlen

Als vrijwilliger wil je cliënten en deelnemers goed begeleiden en adequaat communiceren met collega-vrijwilligers of deze vrijwilligers effectief ondersteunen. Je wilt graag zo goed mogelijk overkomen en begrepen worden door de ander. Dan is het belangrijk te weten hoe je zelf communiceert en hoe dat bij de ander binnenkomt.

In deze workshop zal Wessel Louis, trainer/coach in gedragscommunicatie handvatten en inzichten aanreiken om hiermee aan de slag te gaan. Het DISC model zal hierbij centraal staan. Dit model is een instrument om inzicht te krijgen in iemands persoonlijkheidsstijl. Verschillende typen mensen hebben verschillende gedragsstijlen en basisbehoeften. Deze hebben invloed op de manier hoe wij ons gedragen. In de interactieve workshop krijg je op speelse wijze inzicht in het eigen voorkeursgedrag, inzicht in de stijlen van anderen en handvatten om beter af te stemmen op de ander: verbaal en non-verbaal.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan op: www.vrijwilligersacademiebuch.nl. Voor meer informatie en telefonisch aanmelden: Welzijn Castricum, telefoon 0251 65 65 62.

Plaats een reactie