E-learning voor organisaties

Naast verschillende trainingen en activiteiten die je vindt in de agenda, is er ook een groot aanbod aan online leermateriaal. Denk aan online trainingen en cursussen of lezingen en presentaties (webinars). Op deze pagina hebben we het aanbod voor je verzameld.


E-learnings kun je volgen in je eigen tijd en op je eigen tempo. Leren wanneer het jou uitkomt. Er zijn verschillende online cursussen, met uiteenlopende onderwerpen. Voor sommige programma's dien je eenmalig een account aan te maken. Er zijn ook trainingen waarbij je na afloop een certificaat ontvangt.


Werkt een link niet? Laat het ons dan even weten.

Nieuwsbrief maken met Mailchimp

NIEUW! Met een online nieuwsbrief kun je je vrijwilligers, leden, bezoekers, relaties informeren en op een leuke en inhoudelijke manier contact houden met hen. Wil jij ook zo’n nieuwsbrief leren maken met het programma Mailchimp?

Online cursus fondsenwerving

Wil je weten hoe je een project kunt financieren? Hoe je een aanvraag indient bij een fonds? Of welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? Deze online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project.

Begeleiden van de vrijwilliger in kwetsbare situaties?

Coördineer jij een project of activiteit en begeleid jij vrijwilligers die mensen ondersteunen die in een kwetsbare situatie zitten? Dan biedt deze training jou de nodige handvatten en tips bij het werven en begeleiden van vrijwilligers.

Begeleiden van vrijwilligers

Begeleid je vrijwilligers en wil je jezelf daarin versterken? Dat kan. Deze e-learning kan bijdragen aan je eigen ontwikkeling en stijl als begeleider van vrijwilligers of als vrijwilligerscoördinator. (Let op: Voor deze training schrijf je je in bij de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.)

Maak je eigen Social Mediaplan

Heb je het idee dat jullie organisatie meer zou kunnen profiteren van sociale media? Met deze training bouw je aan een helder en realistisch plan om sociale media voor jullie organisatie te laten werken! (Let op: Voor deze training schrijf je je in bij de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.)

Vrijwilligers werven

In deze online training leer je aan de hand van een stappenplan, opdrachten en praktijkvoorbeelden, hoe je een campagne opzet om vrijwilligers te werven voor jouw organisatie of project. (Let op: Voor deze training schrijf je je in bij de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.)

De waarde van vrijwilligerswerk

Wat is de (toegevoegde) waarde van vrijwilligers? Wat betekenen ze voor een organisatie of een doel? Waarom wil je als organisatie met vrijwilligers werken. In nog geen 8 minuten geeft Lucas Meijs (professor vrijwilligerswerk) je de ins an outs in dit mini-college.

Leer werken met verplichte vrijwilligers

In dit webinar leer je hoe je kunt inspelen op de komst en inzet van ‘andere’ vrijwilligers, namelijk diegenen die ‘verplicht’ vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan ‘tegenprestatie’, mensen met een arbeidsbeperking, etc.

Crowdfunding Academie

In de Crowdfunding Academie krijg je tips en trucs over hoe je een crowdfundingcampagne het beste op kan zetten. Je krijgt advies over de haalbaarheid van je campagne, het verhaal wat je wilt vertellen en je campagneplan. Zelf een crowdfundingsactie starten? Kijk eens bij Voor Apeldoorn!

Vrijwilligersbeleid in 10 stappen

Deze module helpt bij het formuleren van een vrijwilligersbeleid, wanneer je dat nog niet goed op papier hebt. Als je wel al een beleid hebt, kun je toetsen of je alle aspecten al goed geregeld hebt. (Let op: Voor deze training schrijf je je in bij de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.)

Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.

Certificaat voor vrijwillige verkeersregelaar

In deze online cursus kan je een instructie volgen, een evenement aanmaken en je inschrijven voor een verkeersregelaars pool. Na deze cursus ben je aspirant verkeersregelaar.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een specifieke training of wil je als organisatie graag zelf e-learnings ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.