Cursusbegeleiders met ervaringsdeskundigheid

Cursusbegeleiders met ervaringsdeskundigheid

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
TrainingBegeleiding
WelzijnOuderenKinderen & Jongeren
3 Goede gezondheid en welzijn
Geschikt voor jongeren
Activiteit Delen
De Hoofdzaak
#80932
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/o/De-Hoofdzaak1/activiteiten/Cursusbegeleiders-met-ervaringsdeskundigheid/80932 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Acht deelnemers starten samen aan een herstelcursus. Zij willen van hun psychische kwetsbaarheid hun kracht maken. Help jij ze daarmee op weg?

Uitgebreide omschrijving

Acht deelnemers starten samen aan een herstelcursus. Zij willen van hun psychische kwetsbaarheid hun kracht maken. Help jij ze daarmee op weg?


Jij gelooft in de kracht van ervaringen delen. Aan de hand van ons cursusmateriaal ga je samen met een collega in gesprek met de deelnemers over kwetsbaarheid, maar vooral over zelfregie en herstel. Je haalt er voldoening uit dat de deelnemers meer over zichzelf leren en ontdekken wat hun kracht is. Jullie maken er met elkaar een waardevolle ervaring van.


Wat ga je doen?

Voordat je ze zelf gaat geven, ga je enkele cursussen volgen. Zo doorvoel je goed wat de cursussen betekenen voor de deelnemers. En je ontwikkelt zo jouw ervaringsdeskundigheid.

Als begeleider van de cursussen werk je samen met een ervaren cursusbegeleider. Je begint met de basiscursus Zicht op herstel. Heb je hem in de vingers? Op jouw tempo kun je ook andere cursussen gaan geven.

Het cursusmateriaal is erop gericht om mensen aan het denken te zetten over de begrippen ‘zelfregie’ en ‘herstel’. Je deelt daarbij ook jouw ervaringen. Op de cursussen krijgen we altijd goede feedback van deelnemers!

De cursussen bestaan uit zes tot acht bijeenkomsten, op één dagdeel per week. De planning maken we in overleg met jou. We werken met groepen van acht deelnemers.


Wie ben jij?

Jij hebt van jouw kwetsbaarheid jouw kracht gemaakt. Je voelt je vrij om je eigen ervaringen te delen.

Je wil graag ervaring opdoen in het geven van cursussen (of je brengt die ervaring al mee), én je wilt graag ervaringsdeskundigheid ontwikkelen.

Je bent een optimist, een echte hoopverlener, die het leuk vindt om met anderen samen te werken.


Wat krijg je ervoor terug?

Wil je je ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, en ambieer je in de toekomst een betaalde functie? De Hoofdzaak is een mooie plek om ervaring op te doen!

Je krijgt ruimte om deel te nemen aan cursussen en kunt zo mooi aan je CV bouwen.

Voor je inzet krijg je een vergoeding en reiskosten worden ook vergoed.

Je werkt in een warm en bevlogen team.

En na elke cursus heb je een groep tevreden cursisten, die stappen hebben gezet in hun persoonlijke groei.

Wil je eerst een keer in gesprek met een cursusbegeleider om meer te horen over hun ervaringen? Dat kan!

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over De Hoofdzaak

Bij De Hoofdzaak bieden we een veilige en ondersteunende omgeving voor mensen met psychische kwetsbaarheid en naasten van mensen met psychische kwetsbaarheid. Onze focus ligt op ontmoeting, verbinding en het delen van (herstel)ervaringen. Door middel van diverse activiteiten, individuele ondersteuning en vrijwilligerswerk stimuleren we persoonlijke groei en zelfregie. Bij ons staat het bewustzijn en begrip voor elkaars verhaal centraal, waardoor er ruimte is voor hoop, perspectief en trots op behaalde resultaten.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Jeugdtrainer Badminton
Structureel werk · 1 uur/week · Start vanaf 2 sep
Castricum
Jeugdtrainer Badminton
Wij zoeken een enthousiaste vaste jeugdtrainer die onze jeugdgroep van 11 deelnemers van 10 t/m 16 jaar badmintontraining willen gevenGeplaatst door Badminton Club Castricum
Ervaringsdeskundige herstelondersteuners
Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
Ervaringsdeskundige herstelondersteuners
Je gaat als ervaringsdeskundige iemand met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen in zijn of haar herstelproces.Geplaatst door De Hoofdzaak
Begeleiden van groepen
Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
Begeleiden van groepen
Bij De Hoofdzaak hebben vrijwilligers veel ruimte om ideeën in de praktijk te brengen. Al onze groepen zijn ontstaan op initiatief van betrokken vrijwilligers. Geplaatst door De Hoofdzaak
Vrijwilligerswerk in de huiskamer van de Cameren
Structureel werk · 2–3 uur/week
Limmen
Vrijwilligerswerk in de huiskamer van de Cameren
Gezelligheid en een luisterend oor is wat onze bewoners met beginnende dementie nodig hebben. daarnaast is het gezellig om samen iets actiefs te doen. Geplaatst door ViVa!Zorggroep locatie De Cameren
Kookvrijwilliger
Structureel werk · 4 uur/maand
Castricum
Kookvrijwilliger
Heb jij een passie voor koken en wil je iets terug doen voor de gemeenschap? Wij zoeken enthousiaste kookvrijwilligers!Geplaatst door Welzijn Castricum

Comments