Skip Sidebar

Over ons

Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningZorgSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenKwaliteitsonderwijs
Deel
TRAINSTERS HELDIN NOORD-HOLLAND NOORD

TRAINSTERS HELDIN NOORD-HOLLAND NOORD

Structureel werk · 2–6 uur/week
Hertog Aalbrechtweg 10, 1823 DL Alkmaar, Nederland
ZorgSociale rechtvaardigheidOnderwijs
Goede gezondheid en welzijnKwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderen
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
#78524
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/o/Rode-Kruis-Regio-Noord-West-Team-Vrijwilligersmanagement/activiteiten/TRAINSTERS-HELDIN-NOORD-HOLLAND-NOORD/78524 om je aan te melden

Contactpersoon

Rode Kruis WestfrieslandStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Wil jij bijdragen aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij de regie kunnen en durven nemen in een noodsituatie? Heb jij ervaring of affiniteit met training

Uitgebreide omschrijving

Wil jij bijdragen aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij de regie kunnen en durven nemen in een noodsituatie? Heb jij ervaring of affiniteit met trainingen geven of sta je makkelijk voor een groep? Ben je communicatief sterk? Solliciteer dan nu bij het Rode Kruis Noord-Holland Noord op de functie:


Trainsters Heldin (vrijwillig)Wat is Heldin?

Heldin is een cursus voor vrouwen die het lastig vinden om te handelen in noodsituaties. Tijdens de cursus werken de deelnemers niet alleen heel gericht aan hun EHBO-kennis, maar ook aan zelfvertrouwen, daadkracht en effectieve communicatie.

Door Heldin leren de vrouwen zich te redden in diverse, uitdagende situaties en voelen ze zich daardoor meer zelfverzekerd over hun eigen kunnen. Daardoor weten ze niet alleen wát ze moeten doen in een noodsituatie, maar ook durven ze te handelen én blijven ze rustig.

Er is voorrang voor vrouwen met een laag inkomen die niet zelf een particuliere cursus kunnen betalen.


Heldin bestaat uit individuele kennismakingsgesprekken en zeven bijeenkomsten van 2,5 uur, die allemaal worden verzorgd door twee vrijwillige Heldin trainers. We organiseren dit in samenwerking met scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties. We zoeken momenteel trainers om deze cursussen te geven!


Over wat dit jou brengt


Het Rode Kruis biedt verschillende trainingen aan, namelijk: een EHBO-cursus, een introductiecursus Heldin, een training didactische vaardigheden en een training interculturele communicatie.

• Intervisie met de andere trainers voor kennisuitwisseling.

• Je bent betrokken bij een maatschappelijk project dat ertoe doet en kunt direct verschil maken voor de vrouwen in de cursus.

• Je kunt een netwerk opbouwen met onze samenwerkingspartners in het maatschappelijke veld en met de andere trainers.

• Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en reiskostenvergoeding.


Over jou


• Je hebt ervaring of affiniteit met het begeleiden en trainen van dynamische groepen. Of je staat makkelijk voor een groep.

• Je hebt ervaring of affiniteit met mensen met verschillende achtergronden.

• Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en weet verbinding te leggen met de cursisten.


Wat is je tijdsinvestering?


• Gemiddeld zijn trainers per cursusreeks 30-35 uur kwijt aan de cursus inclusief de voorbereidingen, briefing, kennismakingsgesprekken en evaluatie.

• We verwachten dat je minimaal 2 keer per jaar een cursusreeks kunt geven voor minstens 2 jaar.

• Voorafgaand aan de cursus krijg je samen met je collega-trainer een briefing op het Rode Kruis kantoor waar je meer informatie krijgt over de samenstelling van de groep, de cursuslocatie en praktische details. Ook krijg je de cursusmaterialen mee.

• Er vinden individuele kennismakingsgesprekken (30 min per deelnemer) plaats met de deelnemers vóór de start van de cursusreeks. Een gemiddelde groep bestaat uit 10 deelneemsters.

• Na afloop vindt er een evaluatie plaats met de collega-trainer en projectleider Heldin.


Meer informatie of aanmelden?

Heb je een vraag over deze vrijwilligersfunctie, bel dan met Jeanette.

Lees meer over het Rode Kruis op onze website.

Wil je je aanmelden, stuur dan je motivatie en cv via onderstaande sollicitatieknop.Over ons

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.


Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden.


Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement

Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat. Via onze hulpverlening willen we de zelfredzaamheid van die gemeenschappen zo versterken dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. We doen dit op basis van respect en medemenselijkheid.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Buig als buurtbemiddelaar conflicten om tot vreedzame en duurzame oplossingen!
Structureel werk · Flexibele uren
Alkmaar
Buig als buurtbemiddelaar conflicten om tot vreedzame en duurzame oplossingen!
Wil jij bemiddelen bij burenruzies? Word buurtbemiddelaar en help conflicten tussen buren duurzaam op te lossen in de BUCH gemeenten.Geplaatst door DE BEMIDDELINGSKAMER
Website onderhoud buurtbemiddeling
Structureel werk · Flexibele uren
Alkmaar
Website onderhoud buurtbemiddeling
Onderhoud jij onze website? Dan word je een belangrijke schakel bij het oplossen van burenruzies! Geplaatst door DE BEMIDDELINGSKAMER
Locatiecoördinator Evenementenhulp Noord-Holland Noord
Structureel werk · 2–4 uur/week
Castricum
Locatiecoördinator Evenementenhulp Noord-Holland Noord
Het district Noord-Holland Noord, locatie Noord-Kennemerland is voor de evenementenhulp op zoek naar een logistiek medewerker.Geplaatst door Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
Medewerker Logistiek Noord Kennemerland
Structureel werk · Flexibele uren
Alkmaar
Medewerker Logistiek Noord Kennemerland
Het district Noord-Holland Noord, locatie Noord-Kennemerland is voor de evenementenhulp op zoek naar een logistiek medewerker. Geplaatst door Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
vrijwilliger timmerwerkplaats
Taak
Zuidschermer
vrijwilliger timmerwerkplaats
De vrijwilliger begeleidt bezoekers van de dagbesteding bij klusjes in de werkplaats. Het gaat om 2 uurtjes in de ochtend op maandag, woensdag of donderdag. Geplaatst door Thuisbij Zuidschermer
Vrijwilligers voor individuele ondersteuning
Structureel werk · 1–3 uur/week
Limmen
Vrijwilligers voor individuele ondersteuning
Wij zoeken voor enkele bewoners een maatje voor een kop koffie of een wandeling. Geplaatst door ViVa!Zorggroep locatie De Cameren

Comments