Begeleider Ruimtewandeling

Begeleider Ruimtewandeling

Structureel werk · 2–3 uur/week
Dorpsstraat 30, 1901 EL Castricum, Nederland
Advies & MentoringBegeleidingSociaal contact
Buurt & omgevingWelzijnNatuur & Milieu
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Welzijn Castricum
#80060
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/o/Vrijwilligers-VIP/activiteiten/Begeleider-Ruimtewandeling/80060 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De Ruimtewandelingen zijn wandelingen om lekkerder in je vel te zitten. Ze bieden letterlijk ruimte in het hoofd waardoor deelnemers meer rust en energie ervaren. De wandelingen vinden elke doordeweekse dag plaats van 9 tot 10 uur in Castricum. Het vertrekpunt is het Hof van Kijk Uit. De wandelingen zijn voor deelnemers gratis. Deelnemers melden zich wel van te voren aan via de site van ruimtewandelingen.nl.


Iedere dag wordt er gewandeld en stilgestaan waarbij oefeningen gedaan worden rond onderwerpen als energie, ontspanning, balans en zingeving. Het is leuk en leerzaam. Het is uitdrukkelijk geen therapie. Deelnemer beslist zelf hoe vaak hij/ zij meedoet. Iedereen vanaf 18 jaar die kan wandelen kan meedoen.


Jij:

Je bent iemand die bij voorkeur ervaring heeft met het begeleiden van groepen. Je houdt ervan in de natuur/ bos te zijn bij elke weersomstandigheid zoals wind, zon, regen, hagel en sneeuw.

Je hebt goede gespreksvaardigheden en je bent geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Je beschikt over een gezonde dosis zelfkennis en –reflectie. Je bent je bewust van jouw positie als begeleider ruimtewandeling; je bent geen deelnemer en je bent geen hulpverlener.

Je bent goed te been en houdt van wandelen. Je bent 1 a 2 doordeweekse ochtenden (8.30-10.30) beschikbaar. Je bent bereid te werken volgens de methode van de ruimtewandeling en daarvoor een ééndaagse training te volgen. Je hebt de intentie om je minimaal een jaar aan het project te verbinden.


Wij:

We bieden jou een interessante training om jou goed voor te bereiden op deze leuke vrijwilligersfunctie. Er is goede begeleiding en er vinden 3 a 4 keer per intervisie momenten plaats.


Wat levert het je op:

Boeiend en betekenisvol vrijwilligerswerk waarbij je goed in contact staat met de natuur. Je begint jouw dag op een positieve wijze ook voor jouw eigen welzijn. Jouw begeleiding zorgt mede voor mooie gesprekken tussen mensen onderling die daardoor echt verbinding ervaren met elkaar en mooie verhalen delen.


Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast en lijkt het je leuk om te starten als Begeleider Ruimtewandeling? Wij komen graag met je in gesprek. Aanmelden kan tot en met 4 juni. In de middag van 5 juni staan de gesprekken gepland.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Welzijn Castricum

Welzijn Castricum is een welzijnsorganisatie, mogelijk gemaakt door de gemeente Castricum, die de bewoners van de gemeente Castricum helpt bij het bevorderen van het algemene welzijn. Dit doen wij door laagdrempelige ondersteuning te bieden, waardoor bewoners met elkaar in contact komen.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Avondje plezier met spelletjes
Structureel werk · 3 uur/maand
Castricum
Avondje plezier met spelletjes
Het team ‘Spelenavond voor mensen met een beperking’ is op zoek naar een enthousiaste begeleider voor één dinsdagavond in de drie weken. Geplaatst door Welzijn Castricum
Jouw vriendelijke groet telt: Word Vrijwillig Gastmedewerker
Structureel werk · 2–4 uur/week
Castricum
Jouw vriendelijke groet telt: Word Vrijwillig Gastmedewerker
Ben je vriendelijk, enthousiast en vind je het leuk om mensen te verwelkomen? Dan is deze vacature voor jou!Geplaatst door Welzijn Castricum
Jeugdtrainer Badminton
Structureel werk · 1 uur/week · Start vanaf 2 sep
Castricum
Jeugdtrainer Badminton
Wij zoeken een enthousiaste vaste jeugdtrainer die onze jeugdgroep van 11 deelnemers van 10 t/m 16 jaar badmintontraining willen gevenGeplaatst door Badminton Club Castricum
Hengelend naar Geluk: Word Vrijwilliger en Vissersmaatje!
Structureel werk · Flexibele uren
Castricum
Hengelend naar Geluk: Word Vrijwilliger en Vissersmaatje!
Ben jij een enthousiaste visser die graag zijn of haar kennis en liefde voor de sport wil delen? Geplaatst door Welzijn Castricum
Breng taal tot leven: word vrijwilliger taalcoach
Structureel werk · 1–2 uur/week
Castricum
Breng taal tot leven: word vrijwilliger taalcoach
Help anderen groeien door taal: word vrijwilliger taalcoach en deel je passie voor communicatie en cultuur.Geplaatst door Welzijn Castricum

Comments