De Luisterlijn

Over De Luisterlijn

De Luisterlijn is een telefonische + chat hulplijn die dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar is voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. In het hele land bieden onze bijna 1500 vrijwilligers een luisterend oor aan onze gesprekspartners. Dit kan per telefoon of chat. Vrijwilligers krijgen daarvoor training en begeleiding door deskundige beroepskrachten.

Het doel van de Luisterlijn is om iedere inwoner van Nederland op ieder moment van de dag, anoniem een luisterend oor te kunnen bieden. Daarmee willen we onze gesprekspartners in staat stellen hun verhaal kwijt te kunnen en daardoor pijn, verdriet en zorgen (even) het hoofd te bieden.

De minister van VWS heeft de uitvoering van de WMO-taak ‘luisterend oor’ belegd bij de Luisterlijn. We worden gefinancierd door het ministerie en hebben geen winstoogmerk.

Onze vrijwilligers bieden een paar uur per week een luisterend oor aan mensen die zich alleen voelen, zorgen, pijn of verdriet hebben. Dit kan per telefoon of per chat. Een keer per maand is er een nachtdienst.

Vrijwilligers kunnen dit doen op ons kantoor direct bij station Zaandam, of thuis. Ook de begeleiding kan desgewenst op afstand plaatsvinden.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Naar mensen luisteren via telefoon of chat.
Structureel werk · 4 uur/week
Vanuit huis
Naar mensen luisteren via telefoon of chat.
Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat.Geplaatst door De Luisterlijn

Foto's