Vrijwilliger Preventie

Vrijwilliger Preventie

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 27 jun 2024
Flexibele locatie
Activiteiten begeleidenOnderwijsTraining
ZorgSociale rechtvaardigheid
3 Goede gezondheid en welzijn4 Kwaliteitsonderwijs10 Ongelijkheid verminderen
Aanmeldingen sluiten in a year.1 plaats over.
Activiteit Delen
Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
#82258
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/o/Rode-Kruis-Regio-Noord-West-Team-Vrijwilligersmanagement/activiteiten/Vrijwilliger-Preventie/82258 om je aan te melden

Contactpersoon

Rode Kruis WestfrieslandStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Ben jij gepassioneerd over het helpen en beschermen van anderen? Is het jouw missie om mensen bewust te maken van de risico's in hun dagelijkse leven?

Uitgebreide omschrijving

Ben jij gepassioneerd over het helpen en beschermen van anderen? Is het jouw missie om mensen bewust te maken van de risico's in hun dagelijkse leven? Dan hebben wij dé unieke kans voor jou!


Het Rode Kruis organiseert bijeenkomsten om mensen voor te bereiden op kleine en grote noodsituaties zoals brand, ontruiming, vallen, inbraak en internetfraude. In een luchtige sfeer komen verschillende noodsituaties aan bod en geef je handige tips om samen voor onze veiligheid te zorgen.

De impact van jouw bijdrage is onschatbaar.

Door het bewust te maken van risico's en hen de tools te geven om actie te ondernemen, geef je ze een vernieuwde kijk op de dagelijkse risico's en het vertrouwen om hiermee om te gaan. Jij zou zomaar de reden kunnen zijn waarom iemand niet over dat kleedje valt of in een internetbabbel trapt.


Wat ga je doen?


-Je maakt onderdeel uit van het Goed voorbereid-team en je verzorgt minimaal 6 bijeenkomsten per jaar. Dit is bij verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld lokale Welzijn, KBO’s of Vrouwen van Nu. De bijeenkomsten zijn meestal in de middag en soms in de avonduren. Ze duren maximaal 2 uur.

-De voorlichting of bingo hebben wij al gemaakt en wordt via een eenvoudige PowerPoint gepresenteerd. Je maakt tijdens een voorlichting dus gebruik van een draaiboek.


Wat kan je van ons verwachten?


- Je krijgt een opleiding en je loopt in het begin mee met een ervaren vrijwilliger.

- Mocht je de voorlichting willen verzorgen naast je (drukke) baan, dan houden we natuurlijk rekening met de tijden/dagen dat je werkt.

- Je krijgt een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen

- We vergoeden je reiskosten via onze reiskostenregeling.


Wie ben jij?


Als vrijwilliger Preventie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor een groep te staan. Je bezit daarbij goede communicatieve vaardigheden. Het is een pre als je hier al ervaring mee hebt.

Tenslotte vinden we ook dit belangrijk:

· Je vindt 30 minuten reistijd geen probleem

· Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis

· Je bent digitaal vaardig


Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Maak gebruik van de sollicitatieknop.


Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis.


Over ons


Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden.

Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Aanmeldingen sluiten in a year.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement

Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat. Via onze hulpverlening willen we de zelfredzaamheid van die gemeenschappen zo versterken dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. We doen dit op basis van respect en medemenselijkheid.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Nieuw
Centralist Verbindingsdienst Noord-Holland Noord
Structureel werk · 0–8 uur/week
Alkmaar
Centralist Verbindingsdienst Noord-Holland Noord
Bij een ramp, incident of in een crisissituatie staan de vrijwilligers van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Geplaatst door Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
TRAINSTERS HELDIN NOORD-HOLLAND NOORD
Structureel werk · 2–6 uur/week
Alkmaar
TRAINSTERS HELDIN NOORD-HOLLAND NOORD
Wil jij bijdragen aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij de regie kunnen en durven nemen in een noodsituatie? Heb jij ervaring of affiniteit met trainingGeplaatst door Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
Nieuw
Technisch medewerker Verbindingsdienst (vrijwilligersfunctie)
Structureel werk · 0–4 uur/week
Alkmaar
Technisch medewerker Verbindingsdienst (vrijwilligersfunctie)
Bij een ramp, incident of in een crisissituatie staan de vrijwilligers van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen.Geplaatst door Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
Locatiecoördinator Evenementenhulp Noord-Holland Noord
Structureel werk · 2–4 uur/week
Castricum
Locatiecoördinator Evenementenhulp Noord-Holland Noord
Het district Noord-Holland Noord, locatie Noord-Kennemerland is voor de evenementenhulp op zoek naar een logistiek medewerker.Geplaatst door Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
Vrijwilligerswerk in de huiskamer van de Cameren
Structureel werk · 2–3 uur/week
Limmen
Vrijwilligerswerk in de huiskamer van de Cameren
Gezelligheid en een luisterend oor is wat onze bewoners met beginnende dementie nodig hebben. daarnaast is het gezellig om samen iets actiefs te doen. Geplaatst door ViVa!Zorggroep locatie De Cameren
Vrijwilligers Gezocht
Structureel werk · Flexibele uren
Castricum
Vrijwilligers Gezocht
Een kopje koffie drinken met bewoners, een stukje wandelen of samen koken Geplaatst door Odion de Boogaert

Comments