vrijwilliger Educatie Noord Holland Noord

vrijwilliger Educatie Noord Holland Noord

Structureel werk · 1-4 uur/maand
Flexibele locatie
OnderwijsTraining
OnderwijsKinderen & JongerenBuurt & omgeving
3 Goede gezondheid en welzijn4 Kwaliteitsonderwijs10 Ongelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
#82711
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/o/Rode-Kruis-Regio-Noord-West-Team-Vrijwilligersmanagement/activiteiten/vrijwilliger-Educatie-Noord-Holland-Noord/82711 om je aan te melden

Contactpersoon

Rode Kruis WestfrieslandStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen? Ben jij gepassioneerd over het helpen en beschermen van anderen? Dan hebben wij een unieke kans voor jou!

Uitgebreide omschrijving

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen? Ben jij gepassioneerd over het helpen en beschermen van anderen? Dan hebben wij een unieke kans voor jou!


Wij, de Rode Kruis groep Goed voorbereid Noord-Holland Noord zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het belang van veiligheid en de basis van EHBO willen overbrengen aan kinderen op basisscholen.

We zoeken vrijwilligers voor onze vier locaties: West Friesland (Hoorn en omgeving), Zaanstreek-Waterland (Purmerend en omgeving), Noord-Kennemerland (Alkmaar en omgeving) en Noordkop (Schagen, Den Helder en omgeving).


Samen kunnen we een wereld creëren waarin iedereen, ongeacht hun leeftijd, in noodsituaties kan handelen en levens kan redden. De impact van jouw bijdrage is van onschatbare waarde. Door kinderen bewust te maken van risico's en hen de tools te geven om actie te ondernemen, geef je hen het vertrouwen en de vaardigheden om levens te redden. Wie weet, misschien word jij wel de reden waarom een kind op een cruciaal moment weet wat te doen!


Wat ga je doen?


-Met interactieve lessen en boeiende activiteiten leer je kinderen over EHBO-basics zoals het verlenen van eerste hulp bij kleine verwondingen en het herkennen van noodsituaties.

-Bovendien deel je waardevolle inzichten over preventie en veilig handelen in verschillende situaties.

-Maak je onderdeel uit van het Goed voorbereid team en je verzorgt minimaal 6 gastlessen per jaar. De lessen vinden onder schooltijd plaats en duren maximaal 90 minuten per les. Alle lessen worden op basisscholen gegeven aan de groepen 5 tot en met 8. De lessen hebben wij al voor je gemaakt en staan online voor je klaar. Je maakt tijdens een gastles dus gebruik van een draaiboek.


Wat kan je van ons verwachten?


- Je krijgt een opleiding en je loopt in het begin mee met een ervaren vrijwilliger.

- Mocht je gastlessen willen verzorgen naast je (drukke) baan, dan houden we natuurlijk rekening met de tijden/dagen dat je werkt.

- Je krijgt een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen

- We vergoeden je reiskosten via onze reiskostenregeling.


Wie ben jij?


Als gastdocent Educatie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor de klas te staan. Je

bezit daarbij goede communicatieve vaardigheden. Het is een pré als je al ervaring met lesgeven hebt.


Tenslotte vinden we ook dit belangrijk:


· Je bent bereid om het EHBO diploma te halen (natuurlijk op onze kosten)

· Je bent beschikbaar tijdens schooltijden

· Je vindt 30 minuten reistijd geen probleem

· Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis

· Je bent digitaal vaardig

I

Iets voor jou?


Solliciteer direct via de sollicitatieknop!


Meer informatie kun je vinden op de website van het Rode Kruis.


Over ons


Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden.

Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Activiteit Delen

Over Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement

Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat. Via onze hulpverlening willen we de zelfredzaamheid van die gemeenschappen zo versterken dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. We doen dit op basis van respect en medemenselijkheid.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Jeugdtrainer Badminton
Structureel werk · 1 uur/week · Start vanaf 2 sep
Castricum
Jeugdtrainer Badminton
Wij zoeken een enthousiaste vaste jeugdtrainer die onze jeugdgroep van 11 deelnemers van 10 t/m 16 jaar badmintontraining willen gevenGeplaatst door Badminton Club Castricum
Huis van Hilde zoekt Educatiemedewerkers Primair en Voortgezet Onderwijs
Structureel werk · Flexibele uren
Castricum
Huis van Hilde zoekt Educatiemedewerkers Primair en Voortgezet Onderwijs
Huis van Hilde zoekt Educatiemedewerkers om jonge mensen met archeologie kennis te laten maken.Geplaatst door Huis van Hilde
TRAINSTERS HELDIN NOORD-HOLLAND NOORD
Structureel werk · 2–6 uur/week
Alkmaar
TRAINSTERS HELDIN NOORD-HOLLAND NOORD
Wil jij bijdragen aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij de regie kunnen en durven nemen in een noodsituatie? Heb jij ervaring of affiniteit met trainingGeplaatst door Rode Kruis Regio Noord-West, Team Vrijwilligersmanagement
Voorlezen stimuleert talenkennis
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Voor ongeveer 6 maanden
Castricum
Voorlezen stimuleert talenkennis
Geplaatst door Welzijn Castricum
Breng taal tot leven: word vrijwilliger taalcoach
Structureel werk · 1–2 uur/week
Castricum
Breng taal tot leven: word vrijwilliger taalcoach
Help anderen groeien door taal: word vrijwilliger taalcoach en deel je passie voor communicatie en cultuur.Geplaatst door Welzijn Castricum
Barcoordinator zaterdag of zondag
Structureel werk · 4–5 uur/week
Castricum
Barcoordinator zaterdag of zondag
Als Barcoördinator ben je de supervisor achter de bar en help je de ouders en leden. Je opent en/of sluit af en nieuwe vrijwilligers moeten ingewerkt worden.Geplaatst door Mixed Hockey Club Castricum (MHCC)

Comments