Post | februari 2024 | Vrijwilligersverhalen | 1 min lezen

"Ik luister graag naar wat mensen motiveert om als vrijwilliger aan de slag te gaan.."

Hans Oosterwegel

Ik ben Hans Oostwegel. Sinds februari ben ik actief als interview vrijwilliger bij het Vrijwilligers Informatie Punt Castricum.


Ik neem interviews af bij vrijwilligers die graag iets over het vrijwilligerswerk wil vertellen, wat hij of zij doet.

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, en ook voor jezelf. Er zijn dus vele redenen waarom iemand vrijwilligerswerk doet. Ik luister graag naar wat mensen motiveert om als vrijwilliger aan de slag te gaan en ben nieuwsgierig naar waarom zij zich inzetten voor hun medemens.


Ik heb een sterke affiniteit met het sociale domein. In het verleden heb ik als vrijwilliger bij een dienstencentrum voor ouderen stage gelopen; daarvoor had ik in mijn studententijd vrijwilligerservaring opgedaan bij verschillende organisaties in Amsterdam. Om die reden ben ik de opleiding ‘Maatschappelijk werk’ gaan doen in Amsterdam.


Ik heb een kleine 30 jaar in het onderwijs gewerkt. Naast het onderwijs, heb ik mij met taal in allerlei vormen bezig gehouden.

Via Humanitas heb ik als vrijwilliger zo’n 2 ½ jaar gezinnen met een opvoedvraag begeleid. En sinds ik zo’n 6 jaar met pensioen ben, redigeer ik nu zo’n ruim 2 jaar het ouderencontactblad (Seniorennieuws Castricum) in de gemeente Castricum.


Ik ben getrouwd met Ria en zij is ook gepensioneerd. Ook zij doet vrijwilligerswerk. Wij hebben 2 kinderen. Ik pas af en toe op onze kleinkinderen waar wij dol op zijn. Verder hou ik van lezen, wandelen in de natuur, vogels kijken/inventariseren (ook als vrijwilliger), en bezoek ik bijna wekelijks het filmhuis.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Energieklusser Cees Jan

"Energieklusser zijn is om meerdere redenen leuk, maar de belangrijkste reden is de waardering voor je werk van degene die jij helpt".

| Vrijwilligersverhalen
Wat doe je in de rol van Energieklusser?
De energieklussers gaan bij mensen langs met een smalle beurs op ...
Lees meer
Koffie schenken bij open inloop

Gastheer en gastvrouw bij de open inloop van Welzijn Castricum

| Vrijwilligersverhalen
Jos en Mariam toveren elke week met hun enthousiasme een glimlach op de gezichten van de bezoekers ...
Lees meer