Skip Sidebar
De Luisterlijn

De Luisterlijn

Non-profit

Over ons

De Luisterlijn is een telefonische + chat hulplijn die dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar is voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. In het hele land bieden onze bijna ...

OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Jouw luisterkwaliteiten inzetten voor een ander?

Jouw luisterkwaliteiten inzetten voor een ander?

Structureel werk · 4 uur/week
Vanuit huis
Maatje & buddySociaal contact
OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
De Luisterlijn
#76599
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/o/De-Luisterlijn2/activiteiten/Jouw-luisterkwaliteiten-inzetten-voor-een-ander/76599 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat.

Uitgebreide omschrijving

Luister jij écht? Contact maken en luisteren met echte aandacht kan het verschil maken. Voor mensen die zich eenzaam voelen, zich zorgen maken of verdriet hebben.


Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat.


Je hebt geen speciale voorkennis nodig om de gesprekken te voeren. Want je hebt niet een rol van hulpverlener of adviseur, maar je voert een gesprek van mens tot mens.


Bij de Luisterlijn locatie Zaandam werken vrijwilligers uit de hele Zaanstreek, Waterland, Purmerend, Castricum en Uitgeest. Thuiswerken en begeleiding op afstand zijn mogelijk. Ons kantoor bevindt zich direct naast het station Zaandam.


Dit ben jij:

 • Je hebt empathisch vermogen.
 • Je kunt goed luisteren.
 • Je ben geïnteresseerd in mensen en oordeelt niet.
 • Je hebt een leergierige houding.
 • Je hebt per maand ongeveer 20 uur beschikbaar voor vrijwilligerswerk.


Waar en wanneer:

Bij de organisatie zelf of thuis

 • Gemiddeld werk je een dienst van 4 uur per week, op een tijd en plaats die jou goed uitkomt. Vanaf 1 mei 2024 is het ook mogelijk om per week 2 diensten van 2 uur te werken.
 • In de nacht is de behoefte aan een gesprek het grootst. Je doet een keer per maand een dienst in de nacht van 4 uur (of vanaf 1 mei 2 diensten van 2 uur).
 • Daarnaast ben je aanwezig bij intervisiebijeenkomsten. In totaal besteed je hiermee ongeveer 20 uur per maand aan het vrijwilligerswerk. 


De bonus:

Wat levert het je op?

 • Je krijgt een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden.
 • Je ontvangt op ieder gewenst moment begeleiding en ondersteuning van onze professionals.
 • Je neemt deel aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie.
 • Je voert boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn.
 • Je bent onderdeel van een hecht team vrijwilligers in jouw buurt.
Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over De Luisterlijn

De Luisterlijn is een telefonische + chat hulplijn die dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar is voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. In het hele land bieden onze bijna 1500 vrijwilligers een luisterend oor aan onze gesprekspartners. Dit kan per telefoon of chat. Vrijwilligers krijgen daarvoor training en begeleiding door deskundige beroepskrachten.

Het doel van de Luisterlijn is om iedere inwoner van Nederland op ieder moment van de dag, anoniem een luisterend oor te kunnen bieden. Daarmee willen we onze gesprekspartners in staat stellen hun verhaal kwijt te kunnen en daardoor pijn, verdriet en zorgen (even) het hoofd te bieden.

De minister van VWS heeft de uitvoering van de WMO-taak ‘luisterend oor’ belegd bij de Luisterlijn. We worden gefinancierd door het ministerie en hebben geen winstoogmerk.

Onze vrijwilligers bieden een paar uur per week een luisterend oor aan mensen die zich alleen voelen, zorgen, pijn of verdriet hebben. Dit kan per telefoon of per chat. Een keer per maand is er een nachtdienst.

Vrijwilligers kunnen dit doen op ons kantoor direct bij station Zaandam, of thuis. Ook de begeleiding kan desgewenst op afstand plaatsvinden.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Docent jeugd-EHBO
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 1 feb 2024
Flexibele locatie
Docent jeugd-EHBO
Als docent jeugd-EHBO geef je samen met een collega Eerste Hulpverlener en een of meer hulpouders de praktijklessen jeugd-EHBO aan de leerlingGeplaatst door EHBO Vereniging Castricum
Voorzitter EHBO Vereniging Castricum
Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 11 feb 2024
Flexibele locatie
Voorzitter EHBO Vereniging Castricum
Wij zoeken een enthousiaste persoon die leiding wil geven aan de actieve EHBO vereniging in CastricumGeplaatst door EHBO Vereniging Castricum

Comments